Blogger Templates

big bang

my money

Friday, December 30, 2011

HABOK.

lame btol x update blog.
oryte ckop r tuh.
bubuy...

Monday, November 7, 2011

penat lah macam ni.

klo korg jadi aku, pe korg nk buat?


tiap2 hari aku dengar bende yg same diulang diulang, diulang dan diulang sampai satu mase aku rase aku dah meletop 2minggu sekali. dan mungkin seminggu sekali lepas ni.


ni setakat luahan perasaan  dari hati org yg kecil. x ader kene mengene n ugot org ke hape. 


aku tawu la aku bukan org yg baik sgt utk menjage keluarga, bukan org yg rajin, bukan org yg bersunguhh2. tapi aku ader gak hadnye klo nk marah org yg aku syg.


die dah setiap hari setiap saat berkorban utk ko. ko nk ape lagi dari die. ko nk halau die pon ko igt ko boleh hidop ke tanpe die? aku nk tgok sgt klo ko boleh hidop tanpe die. aku bagi mase seminggu je klo xder die ape ko nk buat.


anak ko sendiri ko nk campak ketepi ko igt tu anak pungot ke? bukan anak kandong ko ke? aku dah x larat la dengan kerenah ko yg terlampau berlagak walaupon dengan keluarge sendiri. ko cakap ''aku ni xder org nk menolong, aku ni susah/'' tiap2 hari ader jer org menolong ko. lagi2 org yg ko nk halau tu. setiap kerje ygko buat yg ko kater dengan titik peloh ko sendiri tu sumernye ader org menolong. yg ko tu ader menolong org? ader menolong mmg ader. tapi macam along bukit beruntong menolong org ader la. mintak balik sumernye. x penah menlong tu ngn iklas. harapkan balasan.


ko jgn risau.. insyaallah klo Allah panjangkan usie aku.. aku ni kerje elok. aku bayar balik sumernyer walopon aku rase bende ni xkan puaskan hati ko.pernah plak ko puas hati ngn org. org tepi jalan pon tibe2 ko nk marah.


yg anak ni pon aku nk cakap gak.. ko dah tawu org tu macam tu ko x paham2 bahase lagi ke? nk kater xder duit x.. ader.. 2-2 kerje. gaji pon aku rase besor gak. ko x tawu ke klo die tu dah ngamok org lain yg kne. sebab nile setitik habis susu satu balang jadi biru. ak x tawu la ko tawu ke ko x tawu ke. ko x nk amek tawu ke.. tapi buat2 la ko kesah sket... sampai bile nk jadi macam ni. ko tu dah berkeluarge. ko x bleh settle masalah sendiri ke? bukan org xnk tolong. tapi klo dah hari2 ko mintak tolong. sape plak nk tolong org yg ko asek nk mintak tolong ni. skang aku nk mintak tolong ko. ko tolong la paham dan alert ngn situasi. aku tawu ko bagos aku trawu ko bleh buat. so buat. ko jgn nk buat kepale ko sendiri je.. yg sane dengan kepale sendiri yg sini ngn kepale sendiri. ko igt org lain xder kepale ke. negotiate lah sket.


ku dah penat menaip. aku dapat lepas macam ni tanpe aku lepas kat org nye jadilah. kurang sket sesak dihati.
klo ader org bace ni terase nasib lah. klo org yg diceritakan di atas paham dan terase pedasnye mintak maap sesangat. bace balik tajuk and intro aku cakap ape.


ko nk aku jadi giler macam ni dlu ke baru nk stop perang kering ni?
tekan gambo klo nk tgok aku membunoh org.

Monday, October 24, 2011

TAGGING

assalamualaikum kepada guru2 dan rakan2 sekalian. hari ni aku dapat kerje tanpa gaji untuk tag mengetag tapi aku malas nk taip panjang2 aku jawab soklan yg die bg kat aku jer pastu nnt aku tag kat org yg mengetag kat aku iaitu teluk intan amanda..


rule die cenggini sebenarnyer


1. SETIAP ORG KNE POST 11 CERITE TENTANG DIRI MEREKA DLM BLOG MEREKA SENDIRI
2. JAWAB SOKLAN YG TAGGER BAGI KAT ANDA DAN RANGKAKAN 11 SOKLAN BARU UNTUK 11 ORG LAIN YG AKAN ANDA TAG
3. PI;IH 11 ORG YANG ANDA NK TAG DAN LINK KAT DALAM POST ANDA
4. PERGI KE POST MEREKA DAN KATAKAN ANDA TAG MEREKA.
5. X BOLEH TAG KEMBALI TAGGER ANDA.


aku hanye buat rule 1 hingga 2 sahaje.. klo ade sape2 nk sambung krg buatlah.. nk bacer je ke.. nk buat separuh macam aku gak ke lantak korg ler.


KERJA PERTAMA : TENTANG DIRIKU( ni ape yg aku rse ni diri aku. klo org len raser lain. maka lainlah jadinyer)


1. org kate aku ni badang. aku pon rase aku ni mcm badang. tapi ade penyakit org tue sket. slalu je sakit belakang.


2. org kate aku ni macam mak. aku pon rase macam tu. sebab aku ni suke membebel gak. kadang2 up jadi nenek. (meaning aku ni ader sifat keibuan la tu walopon aku ni badang)


3. org kate aku ni pemalas. aku pon rase macam tu gak sebab aku suke wat keje last minit. tapi klo aku rajin aku akan buat keje tu btol2 sampai aku rase kerje tu selesai dengan hebatnye.


4. ader org kate die suke tgok aku gelak. nmpak happy sgt. aku pon rase macam tu. aku ni klo happy sangat sampai macam x igt dunie. gelak... memanjang sampai org kate aku ni gile.. tapi klo da tensen buku pon aku nak makan.


5. ader org kate aku kawen dulu dari diorg. aku rase aku xkn kawen dulu dari diorg kot. nk criter pon sedeh. tapi klo ader rezeki, ader jodoh insyaallah boleh la kot aku kawen dulu dari diorg.


6. ader org kater aku makin kurus. aku rase aku x makin kurus pon sebab berat aku naik dari @#kg ke #$kg. tapi sekarang aku cube mengurangkan berat badan dengan skipping 5 kali seminggu. x tawula berkesan ke x. sebab kat rumah aku xder timbang.


7. ader org kate aku ni pandai. aku pon rase macam tu tapi org tu cakap 15 taun yg lalu. die slalu cakap "pandainye... anak mak ni" tapi skg da xder da.


8. ader org kater aku ni xder prasaan. aku x rase aku xder prasaan. aku nanges gak tgok citer korea ngn citer pondok burok dan criter yg membabitkan kesedihan dalam family dan ibu bapa.


9. ader org kater aku ni lumpy. aku pon rase macam tu gak. susah btol nk catch up ape yg diorg cakap ni. kekadang lepas diorg brenti gelak baru la aku gelak sebab otak aku proses lambat lawak yg diorg criter tu.


10. ader org kate aku ni pekak. aku pon rase macam tu. kekadang panggil 10 kali baru aku dengor. kekadang malas nk dengor (macam bile ader org membebel x tentu hale kat rumah. malas nk layan).


11. ader org kate criter aku ni panjang sangat. aku pon rase macam tu. terlalu detail sangat.


KERJA KEDUA : JAWAB SOKLAN DARI TELUK INTAN AMANDA.


1. kamu rasa kamu boleh dipercayai? 
jwp : depends la klo korg nk cayer aku ke x. klo korg kenal aku btol2. korg rase aku leh dipercayai. bolehla korg cayer kat aku. (dalam erti kate lain kepercayaan datang dari diri masing2. kite leh caye org tu klo org tu cayerkan kiter)


2. fobia pada ape?
jwp : ketinggian . aku rase macam penghadang tu macam tak mampu nk memanpung aku je rasenye.


3. apa yg paling anda suka dalam diri anda?
jwp : entah la. x tawu pon ape yg aku suke dalam diri aku ni.


4. apa yg anda cari dalam hidup ni?
jwp : mencari pendirian hidup.


5. pernah rasa menyesal dalam membuat keputusan?
jwp : pernah. tapi nk wat camne. bukan boleh pata balek. takdir Allah sape bleh larang.


6. korg rase korg dah mampu buat ibu bapa anda tersenyum..
jwp : aku rase jauh lagi perjalanan aku. aku sendiri pon x mampu senyum tok diri aku sendiri.


7. melihat siapa korg sekarang ni??
jwp : ape maksud soklan ni?? ikot kepahaman aku sendiri tok soklan ni.. aku rase aku ni org yg xder hale tuju je aku rase.


8. siapa korg 10 taun akan datang?
jwp : insyaallah klo panjang umor..ader jodoh.. da kawen la kot. da ader keje tetap.. da boleh menampung diri sendiri, ibubapa dan keluarga..


9. pencapaian tertinggi korg?
jwp : aku mampu mencapai ketinggian 170cm.


10. pernah bergaduh kat sekolah?
jwp : aku budak baik


11. perkara paling jahat korg pernah buat?
jwp : biarlah rasia... muahahahahhahahah!!!!


12. kalau aku doraemon.. korg nak aper dari aku??
jwp : sepatutnye ader 11 soklan je apsal ader 12 ni? pape pon. aku rase doreamon sendiri pon xleh bagi kat aku. selain dari tu.. aku nak WANG.


DAH SIAP!!! NAH AMEK JAWAPAN KO CIK TAN.




SAMBUNGAN KERJA DARI CIK SITI ANAK SALLEH..~~


1. nama penuh
jwp : Juliana binti abdul kadir


2. single or taken?
jwp : single la.. ko mst tawu.. huk huk.. sob


3. bad habit?
jwp : ader byk.. salah satunyer ble ak rase diriku begitu bersih tanpa cela... ak boleh x mandi smpi 2 hari.. TROK BTOL !! tp klo aku mandi ko jgn gune bilik air tu 1 jam.itu bilik ak punya.


4. number (s ) of your ex bf/gf ? ( haha . amik kau )
jwp : klo ader org nk kat aku.. tula no yg pertame. muahahahahah!!


5. person that u hate much ? why ? 
jwp : ader tapi xnk g taw. mati ak kang


6. blog or tumblr ? why ?
jwp : blog, fb. tumblr tu ape? ak x penah kaji selidik mende alah tu

7. have you ever being HYPOCRITE ? to whom ?

jwp : penah. tapi ak x igt kat sape. biasenye tok kebaikan.. kadang2 tok diri sendiri. muahahahaha!

8. planning after study ?

jwp : mstla keje ngn kawen. korg xnk ke?? plus nk tampung family aku la.. hari2 makan saden.. je boley jadi duyong aku.

9. the stupid-est thing you ever done ?

jwp : hari2 aku wat keje stupid-est. hari ni pon samer. aku update blog aku sambil jadi mermaligator kat tilam dengan cucor ikan bilis cicah sambal ditangan. fuh! marvulus!

10. person (s) that you love most ?

jwp : ni saeng-ga? :) (what do u think) of kos mai famili larh...

11. sweet-est moment in your life .
jwp : ak raser mst ko tersentuh ble ak taip ni cik pija. video sem 2 yg ak wat tu la paling sweet. meaning memory kiter... <3 


DAH! AKU DA PENAT!!! SELAMAT JALAN! ADIOS AMIGOS!!

Thursday, October 20, 2011

KNOW WHO MADE YOUR HANDPHONE ???


ini info yg aku dapat drpd kawan aku mase aku tgh belek2 fb ak ...


kadang2  kite nk taw kan hp kite made in ape. made in china ke made in bangladesh ke made in clay ke.





Untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda...

► sila taip *#06#

► akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]

► semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8


... Contoh : 358671017470473

... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH

08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA

01 atau 10: dari Finland = TERBAIK

00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK

13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA



so lepas ni klo nk bli hand phone lepas ni.. soh die on dlu pst check la IMEI die..






Thursday, October 13, 2011

POST IT 2 :- IDEA...!!!

12 tahun yg lalu...

''Adik ni nk g mne. Asek nk ikot mak je.. tggu je la kat depan sane. Nnt mak amekkan nasik kite makan kat luar..''

Tggu. Ape yg aku taip ni?? Wargh..!! takde idea..!

Ape  yg aku mampu buat hanya tenung papan kekunci di laptop dan menunggu akal mengeluarkan hasil nukilannya.

Patut ke aku tapi citer omputih?? Try jelah.

Once upon a time in a village, there was a boy name ….
And……….. 

I have o idea..

Wargh…!!!

Aku berehat sebentar dengan menonton cerita kappa mickey.. 10 minit selepas tu.. iklan honey star muncul.  Aku memandang semula lappyku dan taip seketika. Apa yg aku boleh lalukan selepas itu adalah.. menekan butang X dan save cerita ini atas nama.. mengarut, rubbish, loneliness.. 


THE END...

Tuesday, October 11, 2011

POST IT 1

behabok mengalahkan laman sesawang lagi blog aku ni dah. bape taon da aku x update ni?
''x sampai setengah taon pon...'' sore dalam kepale berkate

hari ni hari selase. bsok hari rabu
ape aku nk post bsok, korg tggu la sampai bebulu.

bsok nk post doodle sket. bubuy ya'll

Saturday, August 6, 2011

THE OLD FACEBOOK CHAT

mungkin ader yg da taw dan ader yg x taw pasal facebook sidebar chat disable ni...
so hari ni.. sempene bulan pose yg x lame lagi nak raye ak nk g taw korg cmne nk dapatkan balek fb chat yg lamer...

untuk pengguna google chrome, clik sini  dan anda akan tekan butang add to chrome untuk mengaktifkannye


jika anda pengguna firefox tekan sini

lepas ni anda bolehlah berchat semula dengan siapa saja seperti biasa..






enjoy!

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday

terlambat 20 minit ...~~


minggu pertama klas..


minggu kedue klas...

Wednesday, July 6, 2011

UNI.VERSAL DIARY 7 ~ WORDLESS WEDNESDAY

TODAY AND EVERYDAY

Saturday, July 2, 2011

UNI.VERSAL DIARY 6

BELAKANG KE BELAKANG !!!



hari ni adalah hari paling aku boros skali kerana aku menghabiskan duit ku ke panggong wayang.


tapi aku PUASS!!! MUAHAAHAHAH!!

plan sebenar nk tgok transformer, skali lagi..back to back kat jusco bukit raja....
malang xder bau... tapi biasenyer org malang ni bebau...
beratoq punye panjang.. aderla dlm 8km agknye..
sampai kat kaunter..
showtime transformer dari pkol 12.10, 3.20, 5.10.. xdak tinggal apa dah.
hbes smer depa songlap..

beginilah rupe panggong wayang tadih...
gler sunggoh

last2 plan bertukar...
HEHSHIN!!
dari transformer, skali lagi...
lagi skali tgok kl gangster, skali lagi...

2 kali ...
"mama.. boleh tak kalau man jadi papa amie?
auntie shiela bagi" 
 back to back aku tgok wayang hari nie..

tapi wa cakap lu..
jgn la kater rugi tgok criter ni...
siyyes.. korg xkn raser rugi..
best gler... mmg aku sarankan criter ni.. korg tgokla..


lepas ni ak nk tgok
TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK
AND
8 JAM..

SAM..!!
BES NIH!


komer tgok trailer die mst rase mcm nk tgok.




AKHIR KATA DARI SAYA....~
pi lah tgok wayang!!!

Wednesday, June 29, 2011

UNI.VERSAL DIARY 5

sory it takes so long to uplod...
hope my friends enjoy...

video

Monday, June 27, 2011

UNI.VERSAL DIARY 4

CARTOON HARI INI....~

sesaje je ... penat piker idea nk wat cter pe.. tp xde.. ni jela yg mampu.. sekejap je pon klo nk bace..

(klo x nmpk tulisannye.. ni yg ak tulis)
biasenye klo muke bahagie mcm nie..

ni plak klo terlebih bahagie...~~

hbs klo ni plak ape mksudnye??


AMARAN!! Cerita ini adalah rekaan semata-mata. Tidak ade kene mengene antara yg idop, atau yg meninggal dunia. Sekadar gambor katun dengan lukisan yg begitu hodoh skali daripada pelukisnya

Thursday, June 23, 2011

UNI.VERSAL DIARY 3

SEDIH SENDIRI...

penah x korg rase tetibe nk sedih sendiri.. 
dok kat ceruk jamban.. ceruk dinding.. ceruk lemari.. ceruk curut pon ader gak..
xder sebab pon nk sedih2 ni.. tp tulah..
hati ni xder sape leh kawal..

MARAH TAK BERTEMPAT??

baru2 ni aku baru lepas saket atey ngn somebody
half mmg btol2 marah..
half lagi saket ati.
crite die.. geram pasal menyuruh bli brg padahal die boleh bli sendiri klo jiwe die x melarat time tu
alang2 da bengkek kan... bleh kauseling die skali..
elok plak time ak marah die tu die bleh becakap cam biase ngn org len
tak tawu la klo tu dari mate aku je
bagus la tu mksudnye
tak ckp pon ak ni bagos bab kaunseling org.. diri pon x btol..
tp tulah
klo menjadi menjadilah 
klo x ampun maap dipinta..


x paham pe aku tules ke??
xpela.. biorla ak sendiri je paham..

IKUTKAN HATI..

ikut hati mati
ikut rasa binasa
ikut suke ade yg jadi mangse
habis nak ikut ape??
ikut manual jelah...

COPY...


bukan kopi O
bukan kopitiam 
dan bukan copyright
tapi copy and paste
copy bende baik utk di pastekan xpe
tapi klo copy yg x elok pastu paste..
then hanye leh bukak gne adobe reader plak tu..
payah tuh
fikirkan.....


cukoplah criter hari ni...
bubey...~~

Wednesday, June 15, 2011

UNI.VERSAL DIARY 2

satu

dua

tiga

 empat

hati yang terluka lagi parah dari cedera parah..

Sunday, June 12, 2011

UNI.VERSAL DIARY 1

KAWAN2 K YG LAIN DOK BANGGA POST CRITER BARU KAT BLOG AK HAMPEH XDER CRITER NK POST. MANE ACI. ACI PON TAWU BUAT KEJE DIE.
FIRST ENTRY TOK SEM BARU TGOK JE LA VIDIO NI.
MALAS NAK TAIP.
video

Sunday, May 22, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 6

I WISH...


i wish i cannot hear...
so that i would not hear..
"parents argue with each other"
"the terrified screamed of people"
"people cursing to each other"


but then..
if i cannot hear..
i would not be able to hear...
the voice of people saying to me..
"i love u"
"u can do it"
"i trust u"
"its ok"
"i'll be here for u"


i wish..
i cannot see
so that i would not see..
"the violence in this world"
"people hitting each other"
"people being tortured"


but then..
if i cannot see..
i would not be able to see..
"the face of my mother and father"
"the face of my friends"
"the face of people who help me"
"the face of people who cares about me'
"the face of people smiling at me"


i wish..
i don't have a heart..
so that i would not able to feel..
"the pain of being heartbroken by people i love"
"the suffer of feeling vengeful to others who hurt me"
"the feeling of emptiness"
"feeling of lonely"


but then..
if i don't have a heart..
i would be able to feel
"happiness"
"love"
"feeling that makes me learn"
"feeling that makes me grow strong"


be careful on what u wish for..
or you will end up wishing..
you never make that wish..
it will hurt u more than it hurt others

Thursday, May 12, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 5

muahahahahah!!
malunye aku nk letak post ak kali nie..
xper r.. alang2 seluk pekasam 
bior sampai pangkal lengan
alang2 da buat
biorla disiapkan..
ni la yg ak buat satu hari... 
tgok... dan komen diam2...

video

hangpa da tgok?? malunyer...!!!!
pasal video extra yg ak ckp tu.. sory la..
vid rosak..
xleh bace...
ble2 nnt ak try wat
ok.
korg kritik la dalam hati... 
aku tawu..
hodoh gler vid nie..
ak bukan propesional..
(mmg x layak dipanggil pro pon..)
ok r.. nk g bunoh diri jap
assalamualaikum!!

Monday, May 9, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 4

hey guys what's up.
so basically today was my 4th post for diary cuti sem..
i was just youtubing watch shane dawson, cory and lucas and other kinds of stuff like songs and movies trailers..
and then... it hit me..
what is the most watch you tube vids..??
so then i type most famous youtubers or what ever..
and guess what comes out....

watch it... you'll never gonna regret it..(sort of...)

video
so how was it??
almost 48 million views..
damn..!!
thats a lot...
almost half of China..
well thats all
good bye guy..
have a nice Monday

Sunday, May 8, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 3

dalam entry ni ak bkan nk wat criter pasal aku...
tapi ak nk cerite tentang kehebatan para pejuang negara kita.

mereka telah memperjuangkan maruah negara menggunakan ketabahan yg datang dari jiwa mereka
hancur badan di kandung tanah,
budi yang baik di kenang jua,
hancur badan ditembak musuh
tidak kan hilang budi pejuang negara kita.

marilah kita bersuai knal dgn pejuang negara kita sebentar.

jangan tertipu dengan kecomelannya... despite her age..
she had killed 10 enemies with her naked hands(mksdnye tanpa senjata).

leftenan ini terkenal dgan cara pengebomannya yg unik.. kerana beliau menyimpan bom bukan di tangan tetapi dimulut.. tidak ada seorang pun musuh yg terselamat dengan bom beliau

mejar elzairy mendapat pangkatnya atas kehebatan beliau mengeksploitasi musuh beliau menggunakan teknologi yg beliau reka sendiri... amat berguna di saat menentang musuh siber..

last but not least adalah jeneral elfizan.. beliau amat layak mendapat pangkat ini kerana beliau adalah satu2 nya tentera negara yg sgt berdedikasi.. berjuang demi negara.. .berdisiplin.. dan sentiase memikirkan tentera di bawahnya.. setiap peperangan yg beliau arahkan... tidak pernah satu pun org bawahan beliau yg  tidak terselamat. dan beliau juga terkenal dengan satu parut satu peperangan...
like he always said... scar is part of army's life..

jadi... sesungguhnya... mereka2 inilah yg memberi keamanan kepada kita untuk hidup sejahtera.
jadi.. hiduplah bangsa untuk negara..

p/s; criter ni patut aku post time merdeka kan... tapi xpelah.. merdeka criter len...
       wassalam to u guys..

DIARY CUTI SEM DAY 2

sepatutnye criter ni tulis 2 hari lepas.. tapi terlupe..
almaklum lah.. kite ble da tue ni.. mcm2 yg kiter lupe iye.

ape yg ak wat 2 hari lepas.. ak telah merubah diriku..
sebahagian daripadaku 
telah ku tinggalkan di pesimpangan dunia.
mungkin mengambil masa yg lama untuk kembali..
apapun ini adalh untuk kebaikan diriku juga.




ini adalah diriku yg dahulu.. walaupun ak rase ak da cukup bahagia dengan diriku yg dahulu... tetapi... something must be change for the better..


inilah diriku yg sekarang.. walaupun bukan satu perubahan yg drastik..tetapi aku tidak akan menyesal.. kerana ini adalah untuk kebaikan.. things will heal through time..


p/s; kisah nye nk cakap ak potong rambot je.. ak ni agak pemalas sket nk nyikat rambot..
      athe sikat asek nk ilanh yo... jenoh le awok... pendek senang.. gune jari pon boley...
      orait... smile always guys..

Wednesday, May 4, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 1

hari ni ak baru lepas tebang pokok pisang untok mak ak membuat cekodok pada petang ini. 
bukan senang nk petik mcm curik2 petik rambutan kat kebun org taw..
kne meredah paye yg penuh ngn sise2 kumbahan 
tapi xperlah. demi mak aku da cekodok aku sanggup..


mule2 aku kne carik satu alat yg tajam seperti pedang untuk menempuh bahaya di dalam perjalanan mencari pisang.
kemudian melalui jambatan rapuh yg berada di paya tersebut bekurun lamanye.
x lupa juga musuh2 yg berada di dalam paya yg begitu merbahaya seperti binatang2 berbisa.
setelah penat lelah menempuh cabaran. tibalah aku ke destinasi yg ditetapkan..
senjata ku hunus dengan bisanya.

akan tetapi, aku telah diserang oleh serangga berkaki enam dengan dasyatnya.. 
tanpa ku hiraukan bahaya yg mendatang, 
ku tingkatkan kelajuan hunusan ku sehingga capai tugasku.
akhirnya pisang yg diinginkan berada di tangan ku.
ku pulang segera dan kuberi kepada mak ak.


ok skang tinggal tggu cekodok masak je.
selamat maju jaya....~~~
oh sedapnyer

Tuesday, May 3, 2011

most unique house architechture

lebih baik tengok gambar dari cakap byk.






BART PRINCE HOMES










DAL AL HAJAR, YAMAN






BUBBLE HOUSE, FRANCE








TOILET SHAPE HOUSE, SOUTH KOREA






SHOE HOUSE, SOUTH AFRICA







FLOATING HOUSE, UKRAINE













CROOKED HOUSE, POLAND







UP SIDE DOWN HOUSE, SYZMBARK POLAND