Blogger Templates

big bang

my money

Sunday, May 22, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 6

I WISH...


i wish i cannot hear...
so that i would not hear..
"parents argue with each other"
"the terrified screamed of people"
"people cursing to each other"


but then..
if i cannot hear..
i would not be able to hear...
the voice of people saying to me..
"i love u"
"u can do it"
"i trust u"
"its ok"
"i'll be here for u"


i wish..
i cannot see
so that i would not see..
"the violence in this world"
"people hitting each other"
"people being tortured"


but then..
if i cannot see..
i would not be able to see..
"the face of my mother and father"
"the face of my friends"
"the face of people who help me"
"the face of people who cares about me'
"the face of people smiling at me"


i wish..
i don't have a heart..
so that i would not able to feel..
"the pain of being heartbroken by people i love"
"the suffer of feeling vengeful to others who hurt me"
"the feeling of emptiness"
"feeling of lonely"


but then..
if i don't have a heart..
i would be able to feel
"happiness"
"love"
"feeling that makes me learn"
"feeling that makes me grow strong"


be careful on what u wish for..
or you will end up wishing..
you never make that wish..
it will hurt u more than it hurt others

Thursday, May 12, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 5

muahahahahah!!
malunye aku nk letak post ak kali nie..
xper r.. alang2 seluk pekasam 
bior sampai pangkal lengan
alang2 da buat
biorla disiapkan..
ni la yg ak buat satu hari... 
tgok... dan komen diam2...

video

hangpa da tgok?? malunyer...!!!!
pasal video extra yg ak ckp tu.. sory la..
vid rosak..
xleh bace...
ble2 nnt ak try wat
ok.
korg kritik la dalam hati... 
aku tawu..
hodoh gler vid nie..
ak bukan propesional..
(mmg x layak dipanggil pro pon..)
ok r.. nk g bunoh diri jap
assalamualaikum!!

Monday, May 9, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 4

hey guys what's up.
so basically today was my 4th post for diary cuti sem..
i was just youtubing watch shane dawson, cory and lucas and other kinds of stuff like songs and movies trailers..
and then... it hit me..
what is the most watch you tube vids..??
so then i type most famous youtubers or what ever..
and guess what comes out....

watch it... you'll never gonna regret it..(sort of...)

video
so how was it??
almost 48 million views..
damn..!!
thats a lot...
almost half of China..
well thats all
good bye guy..
have a nice Monday

Sunday, May 8, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 3

dalam entry ni ak bkan nk wat criter pasal aku...
tapi ak nk cerite tentang kehebatan para pejuang negara kita.

mereka telah memperjuangkan maruah negara menggunakan ketabahan yg datang dari jiwa mereka
hancur badan di kandung tanah,
budi yang baik di kenang jua,
hancur badan ditembak musuh
tidak kan hilang budi pejuang negara kita.

marilah kita bersuai knal dgn pejuang negara kita sebentar.

jangan tertipu dengan kecomelannya... despite her age..
she had killed 10 enemies with her naked hands(mksdnye tanpa senjata).

leftenan ini terkenal dgan cara pengebomannya yg unik.. kerana beliau menyimpan bom bukan di tangan tetapi dimulut.. tidak ada seorang pun musuh yg terselamat dengan bom beliau

mejar elzairy mendapat pangkatnya atas kehebatan beliau mengeksploitasi musuh beliau menggunakan teknologi yg beliau reka sendiri... amat berguna di saat menentang musuh siber..

last but not least adalah jeneral elfizan.. beliau amat layak mendapat pangkat ini kerana beliau adalah satu2 nya tentera negara yg sgt berdedikasi.. berjuang demi negara.. .berdisiplin.. dan sentiase memikirkan tentera di bawahnya.. setiap peperangan yg beliau arahkan... tidak pernah satu pun org bawahan beliau yg  tidak terselamat. dan beliau juga terkenal dengan satu parut satu peperangan...
like he always said... scar is part of army's life..

jadi... sesungguhnya... mereka2 inilah yg memberi keamanan kepada kita untuk hidup sejahtera.
jadi.. hiduplah bangsa untuk negara..

p/s; criter ni patut aku post time merdeka kan... tapi xpelah.. merdeka criter len...
       wassalam to u guys..

DIARY CUTI SEM DAY 2

sepatutnye criter ni tulis 2 hari lepas.. tapi terlupe..
almaklum lah.. kite ble da tue ni.. mcm2 yg kiter lupe iye.

ape yg ak wat 2 hari lepas.. ak telah merubah diriku..
sebahagian daripadaku 
telah ku tinggalkan di pesimpangan dunia.
mungkin mengambil masa yg lama untuk kembali..
apapun ini adalh untuk kebaikan diriku juga.




ini adalah diriku yg dahulu.. walaupun ak rase ak da cukup bahagia dengan diriku yg dahulu... tetapi... something must be change for the better..


inilah diriku yg sekarang.. walaupun bukan satu perubahan yg drastik..tetapi aku tidak akan menyesal.. kerana ini adalah untuk kebaikan.. things will heal through time..


p/s; kisah nye nk cakap ak potong rambot je.. ak ni agak pemalas sket nk nyikat rambot..
      athe sikat asek nk ilanh yo... jenoh le awok... pendek senang.. gune jari pon boley...
      orait... smile always guys..

Wednesday, May 4, 2011

DIARY CUTI SEM DAY 1

hari ni ak baru lepas tebang pokok pisang untok mak ak membuat cekodok pada petang ini. 
bukan senang nk petik mcm curik2 petik rambutan kat kebun org taw..
kne meredah paye yg penuh ngn sise2 kumbahan 
tapi xperlah. demi mak aku da cekodok aku sanggup..


mule2 aku kne carik satu alat yg tajam seperti pedang untuk menempuh bahaya di dalam perjalanan mencari pisang.
kemudian melalui jambatan rapuh yg berada di paya tersebut bekurun lamanye.
x lupa juga musuh2 yg berada di dalam paya yg begitu merbahaya seperti binatang2 berbisa.
setelah penat lelah menempuh cabaran. tibalah aku ke destinasi yg ditetapkan..
senjata ku hunus dengan bisanya.

akan tetapi, aku telah diserang oleh serangga berkaki enam dengan dasyatnya.. 
tanpa ku hiraukan bahaya yg mendatang, 
ku tingkatkan kelajuan hunusan ku sehingga capai tugasku.
akhirnya pisang yg diinginkan berada di tangan ku.
ku pulang segera dan kuberi kepada mak ak.


ok skang tinggal tggu cekodok masak je.
selamat maju jaya....~~~
oh sedapnyer

Tuesday, May 3, 2011

most unique house architechture

lebih baik tengok gambar dari cakap byk.






BART PRINCE HOMES










DAL AL HAJAR, YAMAN






BUBBLE HOUSE, FRANCE








TOILET SHAPE HOUSE, SOUTH KOREA






SHOE HOUSE, SOUTH AFRICA







FLOATING HOUSE, UKRAINE













CROOKED HOUSE, POLAND







UP SIDE DOWN HOUSE, SYZMBARK POLAND

spesis haiwan yg baru di jumpai di benua antartika

spesis2 ini di jumpai di dasar laut antartika x yah citer panjang tgok je

19 inci dan dikatakan berada dalam kelompak keluarga sea-squirt. dijumpai 7218 kaki di dasar laut

9.8 inci panjang dinamakan sebagai sea spider

dinamakan sebagai Antarctic Octopus . dijumpai 3280 kaki bawah dasar laut dan diklasifikasikan sebagai spesis sotong yg ke 18 dijumpai.

39 inci panjang  2.5 inci lebar. masih tidak mempunyai nama sehingga sekarang.

985 kaki dari laut antartik. diberi nama amphipod

ini bukan hasil seni kanak2 tadika tetapi genus Labediaster(kiri bawah). hidup 150 meter bawah paras laut.

spesis ni dijumpai dan diberi nama babi laut(sea pig) mungkin sebab bentuk die. spesis ni sebenarnye datang dari keluarga timun laut(sea cucumber),starfish, sotong laut, ketam, dan lintah laut.